Proč mít doma kyselinu salicylovou

Proč mít doma kyselinu salicylovou

Kyselina salicylová je ingredience, která má široké uplatnění jak v kosmetice, tak v medicíně. Běžně se už vyskytuje v kosmetických přípravcích a lidé se naučili milovat její účinky. Především ti, kteří bojují s akné nebo s mastnou pletí. Výrazně totiž zlepšuje stav jejich pokožky. Podívejme se společně na to, co vlastně kyselina salicylová je, jak přesně působí na naši kůži a tedy proč se rozhodně vyplatí ji mít doma

 

Kyselina salicylová

Patří do skupiny BHA kyselin a přirozeně se vyskytuje v rostlinách, kde stimuluje jejich růst a obnovu buněk. A její využití v kosmetice a lécích umožňují především její antibakteriální a protizánětlivé účinky.

 

Jak kyselina salicylová působí na pleť

Výrobky s ní jsou ty nejlepší proti akné a mastné pokožce. Ale proč tomu tak je? Hlavně díky tomu, že tato kyselina se dobře rozpouští v tucích. To znamená, že lehce pronikne skrze maz do mazových folikul a působí tedy na pokožku zevnitř. Dostane z ní různé bakterie, nečistoty i přebytečný maz. Zároveň zúží rozšířené póry, ve kterých se nečistoty často hromadí.

 

Kosmetické přípravky

Jak už bylo řečeno, kosmetika s kyselinou salicylovou je určena především pro problematickou až aknózní pleť. Skvěle na takovou pokožku působí především svými protizánětlivými a exfoliačními účinky. Na trhu se vyskytuje hned několik druhů přípravku s touto přísadou.

Krémy s kyselinou salicylovou snižují produkci kožního mazu, osvěžují a zmatňují pleť. Čistící gel zase skvěle pročistí problematickou pokožku. A pokud je v přípravku 10 – 20 % obsahu tvořeno kyselinou salicylovou, je výborný na exfoliaci.

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přihlašte se k odběru slev

Připojte se k nám a nezmeškejte žádnou výhodnou slevu na parfém a kosmetiku

Děkujeme, nyní prosím potvrďte svou registraci kliknutím na odka v emailu, který jsme vám právě poslali